Het Economisch verhaal

Het Economisch verhaal - Dion Reijnders

Dion Reijnders is momenteel werkzaam bij De Nederlandsche Bank. Hij behaalde in 2014 een mastergraad in Financial Economics aan de Universiteit Maastricht. Onder begeleiding van Lex Hoogduin werkt hij als buitenpromovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen aan een proefschrift over de theoretische verklaring van het renteverschijnsel.

 

Ludwig von Mises

1881 – 1973

Ludwig von Mises is de auteur van tientallen boeken en honderden artikelen waarin hij baanbrekende bijdragen leverden aan de economie, geschiedenis, wetenschapsfilosofie en maatschappijleer. Hij had een directe persoonlijke invloed op vele vooraanstaande sociale wetenschappers, zoals F.A. Hayek, Fritz Machlup, Oskar Morgenstern, Hans Sennholz, Israel Kirzner, en vele anderen die tussen 1920 en 1960 aan zijn seminars deelnamen.

In de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog was hij een belangrijk economisch adviseur van de Oostenrijkse overheid. Jarenlang was hij werkzaam bij de Oostenrijkse Kamer van Koophandel, waardoor hij uit eerste hand de gevolgen van economisch beleid op het bedrijfsleven kon ervaren. Ludwig von Mises heeft les gegeven aan de Universiteit van Wenen, de Universiteit van Géneve en de Universiteit van New York.

Hij was grotendeels verantwoordelijk voor de heropleving van de Oostenrijkse economische school na de Tweede Wereldoorlog. Zijn meest veelomvattende meesterwerk, Het menselijk handelen, is reeds naar elf verschillende talen vertaald.

  • Het Economisch verhaal
  • 13 april 2016