Lunchdebat "de economische crisis"

Op woensdag 16-01-2013 organiseerden Groot Nieuws Radio en het Nederlands Dagblad voor de derde keer een lunchdebat. Het onderwerp dat centraal stond, raakt iedereen: de economische crisis. Brengt 2013 het einde van de malaise die steeds meer burgers direct raakt? Modderen we door of komen er echte oplossingen?


Lex Hoogduin en Carola Schouten gaan met elkaar in debat. Hoogduin is hoogleraar monetaire economie aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig directeur bij De Nederlandsche Bank. Schouten zit namens de ChristenUnie in Tweede Kamer.

Wat betekent de crisisaanpak van het kabinet-Rutte II voor onze portemonnee? En voor onze betaalde baan? Hoe erg is het als we allemaal een stap terug moeten doen? Heeft de Europese Unie een minister van Financiën nodig? Toont de eurocrisis aan dat ‘Brussel’ meer bevoegdheden moet krijgen? Moeten we onze banken (nog) harder aanpakken? Maar er is meer. Er verandert veel. De crisis lijkt gepaard te gaan met de opkomst van een ‘cupcake-economie’. Her en der duiken bijvoorbeeld initiatieven op om producten de repareren in plaats van ze weg te gooien. Ruilhandel wordt steeds normaler. Traditionele winkels hebben het zwaar.


Meer in dit programma